Inlägget gjort

Bodaeke it is!

Även om påsken börjar bli blekgul i minne är det ju inte så konstigt om tankarna dras till fisk. Sill på lökbordet och öringpremiär.

Fiskcollaget på stämpeln ”Bodaeke” passar ju således bra att berätta om idag. Det är ET som designat den och jag tycker så klart att den är vacker. Var fiskarna kommer ifrån vet jag inte på rak arm men bakgrundstexten är från en gammal avräkningsbok daterad 1872. Först trodde jag att det var Familjen Boddekes inköp på krita som noterats, att det andra ”d”-et helt enkelt var lite slarvigt skrivet. Snudd på lumpet av mig att resonera så om ett ord i en ebo som är fylld med vacker skrift. Man skrev inte slarvigt på den tiden, helt enkelt. Jag har inga som helst belägg för de men jag tror, att om man kunde skriva, så skrev man vackert. Välskrivning är en vardaglig konstform som helt försvunnit tycker jag. Det är rent skamligt vad fult det skrivs idag, i jämförelse med förr.

Men åter till stämplarna- Efter lite djupare forskning på nätet kom jag fram till att det måste vara byn Bodaeke det handlar om. Troligen fanns det en större gård där, ty en massa cement och gjuteriattiraljer har det införskaffats. Spännande. Tänk om de vetat hur deras inköp skulle komma att bevaras. Och dessutom stämplas på papper om och om igen.

Fin dag!

2 reaktioner på ”Bodaeke it is!

 1. Hej,på er!

  Jösses, vad mycket fint ni har att visa upp och inspirera med.Och bloggen är jättetrevlig.

  Lycka till!

  1. Hej Carina,

   Det var trevligt att höra! Förhoppningsvis blir det mer, om än som sagt, inte så ofta som skulle vara önskat.

   På återseende, hoppas jag!
   Fröken P

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *