Inlägget gjort

Hantverksmagasinet i Åmål

Från den 1 juli 2018 är jag permanent medlem och utställare i Hantverksmagasinet i Åmål.

Norra Långgatan 12, 662 31 Åmål
Tel – 0532-13143
Email – info@hantverksmagasinet.eu

Våra öppettider:
januari – april, oktober – november: tisdag – fredag 11.00-17.00
maj, september, december: vardagar 11.00-17.00
juni – augusti:
vardagar 10.00-18.00

lördagar hela året 10.00-14.00

söndagar i juli 11.00-15.00
söndagar i december 13.00-17.00

övriga tider efter överenskommelse.

  Facebook – Hantverksmagasinet i Åmål
Instagram – @hantverksmagsinetiamal

Inlägget gjort

Midvinterfest 2016 på Bohusläns Museum

Då är det klart att Fröken P skall vara med på försäljningsutställningen Midvinterfest 2016 på Bohusläns museum!

Utställningen pågår mellan den 26 november 2016 och den 8 januari 2017 och är en så kallad försäljningsutställning. Det innebär att du kan köpa med dig det som ställs ut direkt.

Temat för året är ”Fred, kärlek och gemenskap” och där tycker jag att mina produkter passar utmärkt. Svensk ull, som jag använder i mina stickade produkter som benvärmare, handledsvärmare och Mommolucker, är inget annat än ren kärlek för såväl kropp som själ. Kallingbrallorna är gjorda i ett eko-certifierat ulltyg som visserligen kommer från Italien – det är ännu svårt att hitta svenskt ulltyg – men ulltyget är underbart och jag ser det som ett kärleksförklaring till vår miljö.

Vernissagen är den 26 november och jag kommer att vara där. Sedan finns jag där onsdagen den 30 november samt torsdag 22 december.

Mer information finner du nedan:
Midvinterfest: Vernissage 26 november
Midvinterfest 2016

Varmt välkommen!

Benisar i det "hemfärgade" ullgarnet. Handledsmojjar ww_009_warmred

 

Inlägget gjort

Tillbaka från Fårfesten

Nu är vi tillbaka från Fårfesten i Kil – tack för tre fantastiska dagar!

Nu gäller det att producera nytt av det som tog slut och uppdatera MissParaiso på Etsy så du kan få ta del av det som finns.

Väl mött i vårsolen!
Fröken P.

Nedan en bild av My, och det är inte så lång tid till det att man inte behöver mycket mer än så här på sig ute. Benvärmare och pulsvärmare att reglera temperaturen med och ullkjolen Fanny som andas. Det kan inte bli så mycket bättre …

ovr_1_5456

Inlägget gjort

Det närmar sig Fårfest i Kil 2016

Den intensiva perioden av produktionen inför årets Fårfest i Kil börjar närma sig slutet – puh! Lite finlir och några kjolar kvar att sy. Nedan ett litet färgsprakande smakprov på vad som kommer att erbjudas i Kil.

Ny modell på kjol i ekologisk valkad ull.
Ny modell på kjol i ekologisk valkad ull.
Benisar i det "hemfärgade" ullgarnet.
Benisar i det ”hemfärgade” ullgarnet.
Filtmakeriets underbara ullgarn på tork efter färgning.
Filtmakeriets underbara ullgarn på tork efter färgning.
Benisar och handledsmojjar.
Benisar och handledsmojjar.
Inlägget gjort

Jeansväska #1

Jeanskasse #1

Jag rensade kläder en dag. Jag har rensat ganska mycket det senaste, i både privat garderob och firmastuff.

Hur som helst så hade jag en påse med brallor; att lämna till Myrorna. Då kom jag på att det är idiotiskt. Istället såg jag framför mig hur de kunde bli till detaljer på tygväskor. Så jag satte igång och klippa och kom åp den fantastiska idén att en ficka kan fungera som en ficka. Ännu bättre, en ficka kunde kanske till och med bli till två fickor.

Nu är den klar och den är faktiskt till salu. Priset är inte billigt: 275:-. Hutlöst dyrt kan tyckas; för en tygväska med detaljer av gamla avlagda brallor. Men nu är det så att jag har gjort den själv. Dessutom sitter det ett snyggt ”Fröken Paraïso”-märke på baksidan.

Vill du se fler bilder kan du klicka här och komma direkt till väskan.

Skön kväll!

/Fröken P

Inlägget gjort

Dan Viktor på TV4

Jag gjorde ju nya DV-tygkassar precis innan vi åkte iväg på denna turnéomgång. Jag lovar att jag skall plåta dem på festivalen i kväll och lägga upp en bild. Vem bryr sig, tänker kanske du?

Men, jag tänkte även lägga en länk till det eminenta företaget som säljer kassarna, för de verkar vara av betydligt bättre kvalitet än skitkassarna jag köpte på CCHobby. De sprack nämligen efter en kort tids användning. Måhända skall man inte använda dem för transport av hela datorparken med tillhörande kablage, men ändå. Dessutom har jag köpt andra varor där som är av samma pissiga kvalitet och går sönder utan att man ens har hunnit använda dem. De nya verkar bättre och jag har faktiskt sett samma sort användas flitigt och fortfarande vara i gott skick.

Jag hade en plan med tygkassen. Först på agendan stod nämligen medverkan i TV4 Nyhetsmorgon. Bortsett från den tidiga timmen denna medverkan tarvar tillför min närvaro knappast något meningsfullt. Att sätta upp ett skivbord bredvid scenen lär ju knappast vara till någon nytta. Vara chaufför behövde sinte heller eftersom nämnd kanal skickar taxi. Då kom jag på att jag kanske skulle kunna marknadsföra våra produkter så där lite i periferin! Tanken var att åla omkring på studiogolvet endast iförd dv-shirt och en nygjord tygkasse över huvudet. Där emellan skulle jag smyga mig in i bild med senaste plattan väl synlig. Men nej, timmen var för tidig – även för mig.

Som den förrädare jag är tittade jag inte ens på programmet, i stället nyttjade jag TV4play. Om du inte heller såg det kan jag rekommendera dig att klicka på läkarna nedan ty Dan, Petter, Annelie, Hjalmar och Fredde gjorde ett ypperligt framträdande.

Intervjun – inkl. specialskriven TV4-”nyhetslåt”

Hjärtat är en djuphavsfisk

Glad

På snart återhörande!
Fröken P

Inlägget gjort

Akryl och underkroppar…

Jag provade alltså för någon vecka sedan att kludda med akryl. För första gången i mitt liv. Det var skitskoj! Jag kan ju vare sig måla eller rita ”på riktigt”. Å andra sidan gillar jag inte att göra saker på riktigt utan föredrar mitt eget sätt. Alla dessa hämmande regler om hur konstnärliga saker skall vara för att vara just konstnärliga. Ur ett professionellt perspektiv alltså. Jag är inget proffs, och om det jag kan lyckats åstadkomma inte tillhör vare explosionism, modeism eller idiotism så tar jag faktiskt det som en komplimang. Jag vill inte måla som Picasso, jag målar som Paraïso. Häpp!

Jag älskar att måla underkroppar – kvinnliga sådana. Skrev, lår och rumpor är så sensuellt, trots att det är anatomin – musklerna och deras fästen – jag ser framför mig när jag målar.  Men, jag kan inte måla fötter. Jag tänker inte heller lära mig måla fötter så i stället gör jag simfötterliknande saker. Eller fotlöst. Ansikten är inte heller min grej eftersom det känns som att kropp med ansikte plötsligt blir mer personligt.

Att framställa kvinnokroppen som ett opersonligt, huvudlöst objekt utan fötterna på jorden kan säkert tolkas på flera sätt. Ett psykologbesök med motiven under armen kan säkert bli både dyrt och långvarigt. Men nu är det så att jag målar så här för att jag gillar det och för att det gör mig glad. Att måla en kvinnas underkropp är helt enkelt mycket mer tilltalande än att måla en mans.

Nu när jag sitter här och skriver så ser jag plötsligt framför mig hur det skulle se ut om jag skulle försöka mig på att rita av en kuk (eller penis, om du är känslig nyss nämnt ord). Efter en stund skulle jag nog sitta där med whiskyn i ena handen och pennan och en bit toapapper i den andra. Jag skulle antagligen inte få till det alls och anar att det skulle bli ganska lustigt. Eftersom jag är begåvad med en stor portion självironi och humor skulle jag antagligen skratta så tårarna skulle rinna. Sorry killar – men ni ligger i lä där, rent estetiskt alltså. Men, jag skall testa en dag ty ett gott skratt förlänger ju livet. Jag tror dock inte jag kan göra det fritt ur huvudet så det blir till att leta upp en bild någonstans…

Här kommer i alla fall lite smakprov:

Med hopp om fortsättning!
Fröken Paraïso