Inlägget gjort

Utförsäljning, REA och annat ointressant!

Köp, köp – kom och kööööp!

Nej, jag vill inte sitta och lägga upp en massa reavaror och behöva fundera över varför vissa motiv inte säljer, eller tvingas sälja ut för att få plats med nyheter (även om jag nu redan har gjort det).

Jag vill skapa och ha skoj! Vara kreativ, helt enkelt.

Därför tänkte jag istället visa vad jag gjort åt min gode vän Dan Viktor.
Han håller på och truddelutta musik till vardags och på turnén tänkte vi att han skulle sälja snajsiga tröjor. Sagt och gjort, och som vanligt med allt för lite överskott på tid, blev det en serie på 100 tröjor. Handstämplade och numrerade.

Som ni ser är jag ingen välrenommerad fotomodell, jag är alldeles för kort för det. Även om det nu inte syns på bilden. Och håret ser ut som… ja, som det brukar!

Jag tycker ändå att jag förmedlar ett ganska så nöjt intryck. Sanning att säga så är jag rätt nöjd, själv. Och Dan också, säger han i all fall. Jag gick i stort sett runt i en vecka i denna tröja, både på Visfestivalen i Västervik och därefter på Åstol. Men på Åstols Rökeri, där Dan spelade flera dagar i rad, röker de fiskar och räkor – fantasiskt goda sådana – så efter det fick det bli tvätt. Men nu är den ren och skön igen.

För att få det att fungera fick jag använda två stämplar till huvudmotivet. En med den vänstra delen av motivet och guran, och en med textsnutten till ”Mitt hjärtas monster”. En synnerligen bra låt och tillika namnet på hans näst senaste platta.

Jag kan säga att det tog en stund innan jag kom fram till hur jag skulle lösa det hela. Från början var bakgrunden till höger också svart, och texten ”vit”. Men det blev bara kludd och svårstämplat. Erkänner att jag fått måla i en del för hand. Men med en skvimp litauisk örtsprit botas den nackvärk som Ipren inte kan ta hand om. Sen har jag stämplat namnloggan och numrerat.

Färgerna är A och O, har testat en del mindre bra färger både nu och tidigare. Men jag har en liten bra leverantör som jag kanske delar med mig av senare. Om jag får lust….

Nu i veckan kom ET med den briljanta idén att ha kurser i att stämpla på tröjor. Det är i och för sig inget nytt, det hade jag redan på den gamla goda tiden då jag hade butiken i Stenungsund. Men jag har liksom förträngt den biten av verksamheten. Jag kommer ju att flytta till Göteborg strax och kanske-kanske att det går att lösa med en lokal för tillfällig kursverksamhet.

Skepp o’Boy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *