Inlägget gjort

Screenkurs på Wik #1

Gud så underbart!

Jag gick en 10 dagar lång screentryckarkursWiks Folkhögskola i början av juni. Jag har länge tänkt involvera screentryck i mitt görande men priser och tidsbrist har gjort det svårt. Jag hittade denna kurs då jag letade efter en skrivkurs, och blev fullkomligt lyrisk när det stod att läsa att man hade tillgång till verkstaden dag som natt. HohoHahaHehe!

Jag fick med mig min goda vän IngridK och på självaste Nationaldagen bar det iväg. Är du intresserad av screentryck, eller bara vill ha 10 dagar i härlig miljö där du kan experimentera med bild och färg, då rekommenderar jag verkligen kursen.

Vi var ett skönt gäng och till vår fördel så hade några hoppat av i sista sekund. Jag är ju inte direkt känd för att hålla mig på liten yta men jag måste faktiskt säga att jag denna gång höll ihop mitt pick och pack relativt bra. Men det är en underbar känsla att se alla färgflaskor i olika kulörer, de små egna blandningarn i ännu fler kulörer och vita rockar nerkletade med färg. Kreativitet och koncentration när den är som bäst, och som jag stundtals studerade och njöt av istället för att göra det jag ”skulle”. Och Tommy, denna härliga människa. Helt klart en lärare helt i min smak. Han gick igenom saker, och hade man inte lust att lyssna då så förklarade han gärna igen lite senare. Ständigt på gott humör och med en rejäl portion humor. Min känsla är dock att det finns betydligt mer ”humor” där inne, som inte släpptes ut. Men det är bara vad jag tror…

Jag håller som bäst på att packa upp alla saker. De mesta jag gjort är sådant som tarvar lite efterarbete. Jag gjorde inte så mycket olika grejer utan testade mest de idéer jag hade med mig upp. En av dessa var att se hur textilfärgerna funkade med stämplar.

Nej, åter till uppackningen. Innan dess tänker jag dock ”inspirera” med lite färg. På grund av rambrist (läs slöhet) orkade jag inte göra en CMYK-separering utan testade istället att separera RGB, viket innbär tre ramar istället för fyra. Det blev coolt, bortsett från att ET senare berättade att man måste invertera bilden för att färgsättningen skall bli korrekt. Det förklarade ju varför DV fick röda byxor istället för blå. Han blev snygg ändå, tycker jag.Och är det inte lite det som är charmen med att vara ”konstnärlig” – det som jag tycker är snyggt är rätt!

Hur som helst så tröttnade jag efter en lång stund och började istället blanda olika kulörer i samma drag. efter en stund blev det så vackert så jag fick rysningar. Jag tog fram kameran och började fota ur alla möjliga vinklar och när jag tagit en hel del bilder stod jag med ramen i famnen och mådde illa över att behöva spola ur detta vackra. Ni tror säkert jag är galen, och det finns det säkert många som tycker jag är. Men jag är ta mig tusan otroligt tacksam för att jag kan glädjas åt sådana ”små” saker. Ett tag funderade jag på om det skulle gå att bevara lystern i färgen om jag helt enkelt offrade ramen och sparade den med färg och allt. En spik som håller fast rakeln och bara upp på väggen – en enkel installation, helt enkelt.

Således är dagens inspiration – färg!

Ut i solen och njut, eller inte… Ta vara på dagen, hur som helst!
Fröken P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *