Inlägget gjort

Mera tändsticksaskinspiration

Här kommer så ytterligare en inspirationsask till månadens tävling!

Tändsticksask med Icon

Här har jag använt stämpeln Icon som motiv, färglagt med torrchalks eftersom jag tycker det passar så bra till motivet, och sen kletade jag lite guldfärg på motivet och på kanterna… det blev lite väl synligt på fotot, solljuset fick det nästan att lysa, men sånt händer när man fotar ibland, i verkligheten så skimrar det mest lite guldigt 🙂

Ha en underbar onsdag, önskar

DesignAnnique

Inlägget gjort

Inspiration tändsticksask

Så var det dags för mig, DesignAnnique, att ge lite inspiration till månadens tävling, att dekorera en tändsticksask!

Tändsticksask med Mannequin #1

Jag har använt stämpeln Mannequin #1 som huvudmotiv, den är stämplad på vanlig vit kartong och sedan gnuggad med guldfärg utmed kanterna. På bakgrunden har jag stämplat med skon och klockan från Gentlemen.

Lycka till med era tändsticksaskar!

Inlägget gjort

Vintageinspirerat kort

Jaha, då var det dags för mig, DesignAnnique, att visa upp ett kort igen. Efter de senaste ganska enkla korten kände jag för att fläska på med lite mer dekorationer och annat pims, så det gjorde jag.

Kort med Letter: Lady

 

Jag använde stämpeln Letter: Lady som jag stämplade i brunt på vanlig vit kartong.  Sen stansade jag ut den så ”lappen” blev formad och så färgade jag in kanterna för att få den att se lite gammal ut. Lite rivna och infärgade papper, spets och sånt, sen var det ett vintageinspirerat kort, något som de flesta stämplarna i webshopen lämpar sig utomförträffligt till!

/DesignAnnique

Inlägget gjort

Bröllopskort

Idag tänkte jag, DesignAnnique, ta och visa ett par bröllopskort jag har gjort. Ett par mycket goda vänner planerar att gifta sig och det är snart dags att göra inbjudningskort. Jag hjälper så klart till och har gjort ett par exempel på enkla men effektfulla inbjudningskort. Vad passar då bättre än October Stamps stämplar? 🙂

Först ut är ett kort där jag embossat en bakgrund och satt band över den, och så ett knytband. Det vackra hjärtat Amore passar perfekt till!

Bröllopskort 1

På det andra kortet använde jag Heart: Butterfly & Flower, ännu en av mina favoriter.

Bröllopskort 2

Jag höll medvetet korten enkla – ska man göra 30-50-70-100 inbjudningar så vill det till att det inte är för mycket jobb, varje extra minut multipliceras med antalet kort… och det kan bli mycket det. Samtidigt vill man ha en vacker inbjudan med wow-faktor, och det är lätt att få med snygga stämplar!

/DesignAnnique

 

 

Inlägget gjort

Kort i blått

Så var det dags för mig, DesignAnnique, att visa upp ett kort igen. Den här gången löpte jag amok i blått… Jag började med att göra en distressruta som jag skar ut och satte på en bit cardstock som jag färgat in kanterna på med en av de blå färgerna. När den väl satt på kortet stämplade jag lite hit och dit med London Ship Letter och Boddeke, två stämplar som passar så bra ihop!

Kort i blå toner

/DesignAnnique

Inlägget gjort

Inspiration till tävling: Juli 2011

Så här i sista minuten kommer så mer inspiration till juli månads tävling. Den här gången flippade jag ut lite mer och körde lite steampunk-inspirerat, en stil som många av October Stamps stämplar är ytterst lämpliga till!

Tävlingsinspiration: Champagnefrukost på studenten

Klockan jag använde för att stämpla på layouten kommer från stämpeln Gentlemen. Jag tycker om stämplar som kan användas på flera sätt, och just Gentlemen är mycket användbar på det sättet eftersom den har tre ”delar” som dels kan användas som en hel stämpel och dels för sig själv.

Klockan från stämpeln Gentlemen

Stämpeln Mannequin #1 fick göra tjänst flera gånger, dels svagare på själva layouten och dels stämplad på ett separat papper, utklippt och monterad med 3D-kuddar.

Mannequin #1

”Bandet” stämplade jag med Ruler på cardstock upprepade gånger efter varandra för att få ett band. Jag stämplade också med klockan från Gentlemen på flera ställen, både över och under bandet.

"Band" stämplat med Ruler

Jämfört med tidigare layouter har jag här lagt till betydligt fler detaljer, vilket man gott kan göra när man använder en skiss så länge man kan se skissens element i det färdiga alstret! Dekorationen på vänster sida blev en hel grupp av dekorationer och som flöt ut lite. Titeln blev längre och gick upp på bandet och tillsammans med klockorna stämplade över bandet och direkt på layouten blev den nedre dekorationen och klockan den övre till höger. Jag la till några lager papper för att binda ihop layouten men jag tror nog man ganska tydligt kan se skissen när man tittar på layouten!

Hälsningar DesignAnnique

Inlägget gjort

Minikort

Idag tänkte jag visa några små minikort jag har gjort – allt för att bli av med spillet jag samlar på mig 🙂 Jag har ofta med uppstämplade motiv när jag åker iväg, tex till mina svärföräldrar, och sitter gärna och färglägger medan vi pratar om ditt och datt. Kan man sticka eller virka medan man pratar kan man lika gärna färglägga motiv är min paroll! Sedan går det snabbt att göra minikort när man ändå har material framme från en layout eller ett ”vanligt” kort, alla lösa smådelar kommer till användning och det blir mindre att plocka undan.. hur smart som helst!

Till de tre korten jag visar här har jag använt Annie på första kortet, Amore på det andra (båda färglagda med MCP-teknik) och slutligen Lady #4 stämplad i brunt och aningen färgskuggad med torrchalks till det tredje kortet.

Tre minikort

 

/DesignAnnique

Inlägget gjort

Inspiration till tävling: Juli 2011

Här kommer så ytterligare inspiration till månadens tävling! Här har jag valt att arbeta i 8×8″ och har fått jämka lite på de olika delarna för att få plats. Skissen behöll jag på ”rätt håll” men bandet över blev en pappersremsa med snygg kant som fick flytta lite till vänster för balansens skull.  På vänstersidan använde jag Under An Umbrella With Hearts som dekoration. Jag färglade med några olika nyanser av rött för att lyfta paraplyet och hjärtana, resten av stämpeln lät jag förbli i svart/vitt.

Söta systrar

/DesignAnnique

Inlägget gjort

Icon

Här kommer ett kort med den superläckra Icon, i mitt tycke en stämpel som passar till det mesta. Här har jag gjort ett vintageinspirerat kort med murriga färger, ruggade kanter och band+ spets. Stämpeln färglade jag med torrchalks för att få den lite åldrade känslan och de mjuka färgerna. Att det dessutom går snabbt att färglägga med dem passar en snabbpysslare som mig!

Vintageinspirerat kort

 

/DesignAnnique

Inlägget gjort

Studentkort

Av DesignAnnique

När det är dags att göra studentkort är det inte alltid man har lust att göra de traditionella sorterna i varierande söthetsgrad, i synnerhet inte när mottagaren är ganska allergisk mot rosa och gullegull.  Att jag då grabbade tag i mina October Stamps-stämplar är kanske inte så konstigt – de är ju både snygga och lite fräckare!

Studentkort

Jag har använt Science: Astro #1 som jag har stämplat i mörkt blått och färglagt med olika nyanser av blått, ett passande motiv för en studentska! Papprets stjärnor och rutmönster är tänkt att knyta an till motivet, liksom färgerna också håller ihop det hela.

/DesignAnnique